Koning Willem Alexander opent geautomatiseerd dc Picnic

Logistiekprofs op 6 april 2022 | 1 minuut leestijd

Het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Picnic in Utrecht is officieel geopend. Koning Willem Alexander gaf vrijdag het startsein voor de operatie op bedrijventerrein Lage Weide. 

100 miljoen euro ging er naar de bouw en inrichting van de nieuwe locatie van 42.000 vierkante meter. Het nieuwe dc is ingericht met honderd volledig geautomatiseerde sorteer-, inpak-, en distributiemachines, die grotendeels speciaal voor Picnic zijn ontwikkeld. Dat betekent niet dat het licht uit kan in het distributiecentrum; ondanks de automatisering werken er alsnog 800 tot 1.000 werknemers in Utrecht. Het picken van producten blijft ook hier mensenwerk.

Willem Alexander liet zich rondleiden in het nieuwe fulfilmentcentrum en waagde zich aan het picken van een kratje met boodschappen. Het dc biedt, verdeeld over drie temperatuurzones, ruimte voor 250.000 kratten met producten. De productie in Utrecht wordt de komende periode opgeschroefd. Eind dit jaar zullen er vanuit het fulfilmentcentrum naar verwachting 150.000 huishoudens worden beleverd.

Gerelateerde artikelen