23.09.2015 | Branchenieuws

Koning opent distributiecentrum Wehkamp

Wehkamp laat vandaag zijn gigantische distrbutiecentrum openen door niemand minder dan Koning Willem-Alexander. 

De e-tailer ontvangt vandaag hoog bezoek omdat het om het grootste geautomatiseerde distributiecentrum in e-commerce zou gaan. Dat heeft dan ook meer dan 100 miljoen euro gekost. Het gebouw beslaat een oppervlakte van 34.000 vierkante meter en er kunnen zo’n vier miljoen producten in opgeslagen worden.

Korte verzendtijd 
Zodra de online shopper een product bij Wehkamp bestelt, duurt het slechts een halfuur voordat deze klaar ligt om verzonden te worden. Wehkamp hoopt hierdoor de verzendtijd flink te verkorten. Als consumenten voor twee uur ‘s middags bestellen, ontvangen zij hun pakketje nog dezelfde dag voor half 10 ‘s avonds.In het distributiecentrum rijden 468 treintjes heen en weer die met grijparmen de bestellingen verzamelen. Dat in een hoog tempo. De treintjes verzamelen maar liefst 12.350 artikelen per uur. 

Picklocaties 
Toch betreft het qua oppervlakte niet het grootste distributiecentrum. “Het distributiecentrum heeft het hoogste aantal ‘locaties’ waarvandaan items automatisch opgehaald worden”, zegt een woordvoerder van Wehkamp tegen NRC. “We hebben 4.773.601 zogenoemde picklocaties. In dit opzicht zijn we de grootste in de wereld van online retail.”  Zo zou een van de grootste warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk een systeem hebben met ‘slechts’ 400.000 picklocaties en Hermes met een systeem van 300.000 picklocaties werken. 

Als Wehkamp uiteindelijk toch de grootste wil worden, kan het altijd nog uitbreiden. Naast het pand ligt namelijk nog 3 hectare grond, waarop verdere uitbreiding mogelijk is. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren