Komt Amazon nu echt naar Nederland?
13.05.2016 | Branchenieuws

Komt Amazon nu echt naar Nederland?

Amazon is op zoek naar personeel en grond in Nederland. Dat stelt Wijnand Jongen van thuiswinkel.org tegenover het NRC. Hij zou in de markt horen „dat Amazon mensen aan het werven is en grond koopt om distributiecentra op te bouwen”.

Jongen doet de uitspraken nadat woensdag bekend werd dat Amazon-concurrent Alibaba een kantoor in Amsterdam gaat openen. De verhalen over een mogelijke komst van Amazon naar Nederland doen al jaren de ronde. Er bestaat sinds november 2014 al een amazon.nl, maar daar zijn vooralsnog alleen digitale boeken beschikbaar. Toch nemen de verhalen volgens Jongen steeds serieuzere vormen aan. 

De komst van Amazon en Alibaba naar Nederland zou grote gevolgen hebben voor de hele detailhandel, vermoedt Jongen. “Grote spelers als Bol.com, Wehkamp en Coolblue zullen het voelen.” Ook de fysieke detailhandel zal eronder lijden. “Consumenten kunnen hun geld maar een keer uitgeven.” 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.Plaats een reactie (0)

Reageren