Koeriersbedrijven staan in de rij voor pakketbezorgers

Logistiekprofs op 30 October 2017

Koeriersbedrijven zijn in aanloop naar de feestdagen massaal op zoek naar extra pakketbezorgers. Er staan inmiddels 4000 vacatures open voor pakketbezorgers in Nederland. 

Vooral rond Amsterdam, Utrecht en Eindhoven is er sprake van krapte. Dat schrijft De Financiële Telegraaf. DHL poogt via een wervingscampagne vijfhonderd bezorgers binnen te halen. “Het lukt ons nog steeds om mensen te krijgen en de service komt niet in het gedrang, maar we moeten er echt harder aan trekken”, zegt een woordvoerder tegen de krant.

PostNL zet kantoorpersoneel in

Ook PostNL doet hard zijn best om de feestdagen door te komen met voldoende bezorgers. Het post- en pakketbedrijf laat deeltijdwerkers extra uren maken en wil kantoorpersoneel tijdelijk inzetten op andere afdelingen. Het bedrijf kampte dit jaar al meerdere keren met vertraagde pakketbezorging rond drukke momenten. Na het Pinksterweekend en Hemelvaart werden veel online bestellingen te laat bezorgd. 

Coolblue zoekt duizend bezorgers

Coolblue deed begin oktober een oproep voor de eigen bezorgdienst CoolblueBezorgt. Het e-commercebedrijf zoekt maar liefst duizend bezorgers

‘Pakketbedrijven zelf ook debet aan krapte’

De vakbonden stellen dat pakketbedrijven ook hand in eigen boezem moeten steken voor het tekort aan bezorgers. De geboden arbeidsvoorwaarden zouden niet aantrekkelijk zijn. “Bedrijven bieden vaak uitzendcontracten aan, lagere loonschalen en soms helemaal geen cao”, aldus bestuurder Reinier Stroo van FNV.