KNAPP brengt OSR Shuttle Evo op de markt

Logistiekprofs op 4 september 2018 | 3 minuten leestijd

We leven in een wereld die constant verandert. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo zijn de marktontwikkelingen steeds lastiger te peilen en worden er steeds hogere eisen gesteld aan prestaties en kwaliteit. Het zijn zulke uitdagingen die KNAPP ertoe aanzetten om nieuwe oplossingen te vinden en bestaande technologieën verder te ontwikkelen. Daaronder valt ook de OSR Shuttle Evo, die alle voordelen van de bestaande shuttletechnologieën in één systeem samenbrengt.

Meer dan 250 shuttleoplossingen

Er zijn wereldwijd al meer dan 250 OSR Shuttles geïnstalleerd. In totaal hebben ruim 25.000 Shuttles minstens 100 keer de afstand van de aarde tot de maan afgelegd. Iedere afgelegde kilometer vormt een waardevolle ervaring die aan de ontwikkeling van onze nieuwe OSR Shuttle Evo heeft bijgedragen. In de OSR Shuttle Evo komen alle voordelen van onze eerdere shuttlesystemen samen. De nieuwe generatie shuttles onderscheidt zich vooral door de flexibele mogelijkheden om het systeem en de processen vorm te geven.

Veelzijdige allrounder

Het maakt niet uit of er medicijnen, hemden, parfumflesjes, eieren, aandrijfassen, stortgoederen of teddyberen vervoerd moeten worden: de OSR Shuttle Evo is geschikt voor een breed spectrum aan artikelen en biedt veelzijdige opslagmogelijkheden. In de OSR Shuttle Evo kunnen bakken, trays en dozen met verschillende buitenafmetingen en hoogtes worden opgeslagen. Met name de opslag op een of meer niveaus en de directe opslag van dozen zijn erg ruimtebesparend en efficiënt.

De OSR Shuttle Evo vormt een logische voortzetting van KNAPP’s focus op ‘all-in-shuttles’. Belangrijke magazijnprocessen kunnen nu allemaal door de OSR Shuttle Evo worden uitgevoerd. Het speciale ontwerp van de OSR Shuttle Evo maakt nauwkeurige opeenvolging van artikelen direct uit de stelling mogelijk, wat ideaal is voor omnichannel distributie. Met de OSR Shuttle Evo bereiken artikelen just-in-time werkstations of verzendruimtes. Ieder werkstation heeft daarbij toegang tot alle artikelen in het systeem. Dankzij de OSR Shuttle Evo kan ook (over)voorraad kostenefficiënt en ruimtebesparend worden opgeslagen. Indien nodig veranderen de shuttles van gang en halen ze artikelen uit de overvoorraad.

Kramp gaat voor de eenvoud van de OSR Shuttle Evo

De internationale Kramp Groep met hoofdvestiging in Varsseveld is Europa’s grootste specialist voor reserveonderdelen en toebehoor voor de landbouwsector. Het bedrijf maakt momenteel een sterke groei door. Afgaand op Kramps devies It’s that easybehoren een vlotte logistiek en een behulpzame klantenservice tot de pijlers van het succes. Voor de magazijnlogistiek vertrouwt Kramp al sinds jaar en dag op de intelligente automatiseringsoplossingen van KNAPP. Om verdere groei te stimuleren en de service aan zijn klanten verder te verbeteren, koos Kramp uiteindelijk voor de gloednieuwe OSR Shuttle Evo. De shuttle wordt in het distributiecentrum bij het hoofdkantoor in Varsseveld ingezet.


Gerelateerde artikelen