Kion lijft Dematic in
21.06.2016 | Branchenieuws

Kion lijft Dematic in

Heftruckleverancier Kion koopt het Amerikaanse Dematic van AEA Investors en Ontario Teachers' Pension Plan. Met de overname is 2,1 miljard dollar (1,85 miljard euro gemoeid). De aankoop maakt Kion Group naar eigen zeggen de een van de marktleiders in intralogistieke systemen. 

Dematic is leverancier van geïntegreerde automatiseringssystemen. Het Amerikaanse bedrijf wordt gewaardeerd op 3,25 miljard dollar en noteerde in 2015 een omzet van 1,6 miljard euro. Het boekte vorig jaar een brutowinst zonder afschrijvingen van 146,5 miljoen euro. De overname maakt de Kion Group, waaronder de bedrijven Linde, Fenwick, Still, OM, Baoli, Voltas en Egemin Automation vallen, totaalaanbieder van material handling solutions, van heftrucks tot geautomatiseerde warehousesystemen.

De Kion Group wacht momenteel nog op akkoord van de mededingingsautoriteit. Het bedrijf hoopt de koop in het vierde kwartaal van 2016 af te ronden. Na inlijving van Dematic is Kion goed voor een jaarlijkse omzet van 6,7 miljard euro. Het bedrijf zal zo’n 30,000 medewerkers tellen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren