Kilometerheffing België: 27.000 euro boete voor Nederlandse chauffeurs
03.08.2016 | Branchenieuws

Kilometerheffing België: 27.000 euro boete voor Nederlandse chauffeurs

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs hebben de afgelopen maanden voor 27.000 euro aan boetes gereden door het overtreden van de kilometerheffing-regels. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Belastingdienst. 

De cijfers, die werden opgevraagd door het ANP, laten zien dat het gaat om slechts 27 boetes. Elke overtreding bedraagt echter 1000 euro. Aan Belgische chauffeurs werden maar liefst 1600 boetes uitgeschreven. Vrachtwagenchauffeurs zijn sinds 1 april in België verplicht om met een ‘On Board Unit’ te rijden. Hiermee wordt het aantal gereden kilometers geregistreerd, waarover de chauffeurs tolheffing moeten betalen. Chauffeurs die hun kastje niet aanzetten, betalen 1000 euro boete. 

Kinderziektes On Board Unit
Het nieuwe kilometerheffingssysteem zorgde in de eerste maanden voor veel onrust. Kastjes werden niet op tijd geleverd, zouden in enkele gevallen kapot zijn en soms zelfs verkeerde routes registreren. Bovendien ontvingen enkele chauffeurs onterecht een bekeuring. Door een fout in het controlesysteem van Satellic, het bedrijf dat het kilometerheffingsysteem beheert, werden er boetes zijn uitgedeeld aan bedrijven die zich aan de regels hielden. Het systeem zou namelijk geen rekening hebben gehouden met de drie uur gedoogtijd die bedrijven krijgen als de On Board Unit defect is. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren