Kees Smit Tuinmeubelen legt verkoop stil na brand in magazijn

Logistiekprofs op 11 mei 2020 | 2 minuten leestijd

Door een brand in een van de magazijnen in Vroomshop is de bedrijfsvoering van Kees Smit Tuinmeubelen voorlopig stilgelegd. De twee winkels en de webshop zijn in ieder geval tot woensdag gesloten. 

Op Bevrijdingsdag brak er brand uit in een van de vijf magazijnen van Kees Smit Tuinmeubelen in Overijssel. De brand legde 1.600 vierkante meter aan opslagruimte in de as. Het personeel kon het pand tijdig verlaten, waardoor niemand gewond raakte.

De materiële schade bleek een paar dagen na de brand veel groter dan aanvankelijk verwacht. Door de uitval van stroom en internet zijn de processen geraakt. Daarnaast neemt het onderzoek naar water- en rookschade veel tijd in beslag.”We hebben besloten de winkels en de webshop tot medio volgende week te sluiten. Dit hakt er heel erg in”, zegt eigenaar Henk Smit tegen Tubantia. “We hadden het idee dat we snel weer ‘up and running’ zouden zijn, maar dat duurt toch langer.” 

Kees Smit Tuinmeubelen durft klanten geen beloftes te doen over leveringen. “De voorraad die we nu hebben is niet zo van: Bestel maar gewoon. We willen geen beloften doen die we niet na kunnen komen richting onze klanten.” 

De retailer hoopt medio deze week weer online te kunnen verkopen en de winkels in Almelo en Amersfoort te openen. Bestellingen die voor de brand geplaatst zijn, worden gedeeltelijk uitgeleverd. In andere gevallen wordt er contact opgenomen met de klant. 

Gerelateerde artikelen