Kees Smit Tuinmeubelen bouwt XXL-dc in Twente
Bouw & Vastgoed 19.10.2018 | Branchenieuws

Kees Smit Tuinmeubelen bouwt XXL-dc in Twente

Kees Smit Tuinmeubelen bouwt op het XL Businesspark Twente een distributiecentrum van 100.000 vierkante meter. Het bedrijf zegt jaren achter de feiten te hebben aangelopen op logistiek gebied. "Vanuit dit pand willen we de logistieke processen optimaliseren." 

Kees Smit Tuinmeubelen opereert momenteel vanuit meerdere vestigingen in Amersfoort, Almelo en Vroomshoop. Op het XL Businesspark wil het bedrijf haar Twentse vestigingen bundelen. Het meerlaagse pand krijgt een Experience Center van 7.000 vierkante meter en een shop van 1.500 vierkante meter voor accessoires. Het kantoor beslaat 3.000 vierkante meter. De overige ruimte is bedoeld voor logistieke processen. 

'Cruciaal voor expansie'

Deze stap is volgens eigenaar Henk Smit essentieel voor expansie van het bedrijf. “We hebben ons als landelijk merk sterk ontwikkeld. Logistiek lopen we daardoor al jaren een beetje achter de feiten aan. Vanuit dit bedrijfspand willen we de logistieke processen optimaliseren en ons merk nog verder uitbouwen. Daarnaast wisselen wij in ons bedrijf enorm veel informatie in korte lijnen met elkaar uit. Eigenlijk tussen alle afdelingen. Die krachtenbundeling is de basis voor onze groei als bedrijf. In een nieuw meerlaags pand op het XL Businesspark kan dat."

Transport over water

Kees Smit Tuinmeubelen ziet de locatie van het bedrijventerrein als voordeel voor de toekomst. Op termijn wil het tot 85 procent van de totale inkomende goederen via transport over water laten komen. Daarvoor biedt de laad- en loskade aan het Twentekanaal uitkomst. 

Omgevingsvergunning

Het bedrijf gaat een ontwikkelovereenkomst met het XL Businesspark aan. De kavel zal ongeveer 4,5 hectare omvatten. Voor de nieuwe vestiging zal een procedure voor een omgevingsvergunning worden doorlopen.

Afbeelding: Het huidige Experience Center van Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo

Plaats een reactie (0)

Reageren