Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in bouw Nederlandse magazijnen

Logistiekprofs op 1 July 2022

Logistiek concern Katoen Natie investeert tachtig miljoen euro in de bouw van warehouses en silo’s in Nederland. In het Limburgse Geleen verrijst 54.500 vierkante meter aan magazijnruimte. 

Daartoe heeft het Belgische bedrijf twaalf hectare gekocht op Chemelot-chemiepark in Geleen, nabij Sittard. Katoen Natie bouwt er 54.500 vierkante meter aan magazijnen en 207 silo’s.  De multi-customer terminal zal worden gebruikt voor de opslag, het herverpakken, zeven, compounderen en compacteren van polymeren en andere chemische producten. Het platform moet over een jaar operationeel zijn.

Met de investeringen in Nederland zegt Katoen Natie zijn positie als dienstverlener van de Europese chemische industrie te willen versterken. De ligging van het Chemelot-chemiepark, vlakbij de Belgische en Duitse grens, draagt daaraan bij. Vanuit de locatie kan Katoen Natie onder meer het Ruhrgebied en Oost-Europa bedienen. 

Parallel met de investeringen op Chemelot breidt Katoen Natie haar logistieke terminal in Nuth uit met 10.000 vierkante magazijnruimte en 60 silo’s. Deze wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Daarnaast heeft het een stuk grond aangekocht aan de Mitsubishi Avenue in Born, waar Katoen Natie een magazijn van 35.000 vierkante meter bouwt.

Ook in transportcapaciteit voor de regio investeert het bedrijf dit jaar. Met de aankoop van 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en 10 nieuwe vloeistoftanks wordt het bestaande voertuigenpark uitgebreid.