Jungheinrich start productie in Tsjechië

Logistiekprofs op 20 juni 2023 | 3 minuten leestijd

Jungheinrich is gestart met de productie in zijn nieuwe fabriek in Chomutov, Tsjechië. Na een bouwperiode van ongeveer 10 maanden rolde daar op 6 juni de eerste ETV 216i reachtruck van de band. De nieuwe locatie van 37.000 vierkante meter zal lokaal meer dan 350 nieuwe banen opleveren. Het projectbudget bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

De nieuwe fabriek vormt voor Jungheinrich een centrale bouwsteen om de groeidoelstellingen uit de Strategie 2025+ te realiseren en de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf te verhogen. Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG: “Met de nieuwe fabriek breiden we de capaciteit binnen ons Europese productienetwerk uit en zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst aan de aanhoudend sterk groeiende vraag naar onze interne transportmiddelen kunnen blijven voldoen. In Chomutov hebben we wereldwijd een van de modernste productiefaciliteiten voor heftrucks gebouwd.”

24 uur per dag

Op dit moment draait de nieuwe fabriek nog in een eenploegendienst; op middellange termijn zal de fabriek overschakelen op een drieploegendienst om 24 uur per dag te kunnen produceren. Jungheinrich is voornemens om geleidelijk de gehele reachtruckproductie te verplaatsen naar de nieuwe fabriek in Chomutov. Hierdoor komt extra capaciteit vrij in de fabriek in Norderstedt, die het bedrijf zal gebruiken om ook hier verdere groei mogelijk te maken. In de fabriek in Norderstedt zal Jungheinrich zijn productieportfolio uitbreiden met onderdelen voor andere orderpicktrucks.

Efficiëntie en duurzaamheid

Jungheinrich heeft zich als doel gesteld om duurzame waarde te creëren en heeft daarom bij het ontwerp van de nieuwe fabriek bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. Alle apparatuur in de fabriek, van werkplekken tot complexe productiefaciliteiten, is voorzien van moderne technologie zoals een nieuw productiecontrolesysteem.

Naast het gebruik van groene stroom en de installatie van een warmtepomp zorgt speciale warmte-isolatie in de kantoorvleugel voor extra energiebesparing. Jungheinrich vermindert verder het waterverbruik met behulp van een systeem dat regenwater opvangt. Bovendien is de fabriek gevestigd op een groen terrein van 1,5 hectare met inheemse struiken en bomen, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit.

Eerste reachtruck

De eerste reachtruck uit Chomutov zal worden verscheept naar “MARIE” in Frankrijk, een van de grootste spelers op de Franse markt voor kant-en-klaarmaaltijden en pasta. De ETV 216i maakt deel uit van de Jungheinrich POWERLiNE en heeft een geïntegreerde lithium-ion accu.

Gerelateerde artikelen