Jungheinrich realiseert geautomatiseerd dc voor Kracht

Logistiekprofs op 6 September 2017

Jungheinrich realiseert in Duitsland een magazijn voor pompenfabrikant Kracht. Het distributiecentrum beslaat 3.500 vierkante meter en wordt volledig geautomatiseerd. 

Het pand in het Duitse Werdohl is gebaseerd op silobouw; de magazijnstellingen zijn onderdeel van de dragende constructie. Jungheinrich levert de geautomatiseerde magazijnkranen die de palletopslag – met 5.100 palletplaatsen – bedienen. Een automatische miniloadkraan bedient de 12.000 bakken in de kleingoedopslag. Automatische conveyors leiden de pallets en bakken naar de orderpickhal direct naast de palletopslag. Hier kan per uur van zestig pallets en uit 140 bakken gepickt worden. Een Warehouse Management Systeem van Jungheinrich stuurt het automatische magazijn aan. 

Het distributiecentrum moet deze zomer afgerond zijn. Met de bouw is een bedrag van 7,7 miljoen euro gemoeid. Kracht wil er uiteindelijk zowel de bestellingen voor klanten verzorgen als de bevoorrading van de eigen productie. Daarmee heeft het in zijn productiehallen meer ruimte voor het productieproces. 

Redactie LogistiekProfs