Jungheinrich realiseert automatisch magazijn voor Motip Dupli Group

Logistiekprofs op 17 May 2017

Jungheinrich levert aan de Motip Dupli Group een volautomatisch palletmagazijn. Het pand bevindt zich naast de productielocatie van fabrikant Motip Dupli Group in Wolvega.  Jungheinrich realiseert er meerdere geautomatiseerde magazijnkranen, de aan- en afvoer conveyors en de systeemsoftware. 

Het magazijn beslaat een oppervlakte van 2.950 vierkante meter, is 18 meter hoog en beschikt over 10.000 palletplaatsen. In het magazijn wordt dubbeldiep opgeslagen. De opslag is verdeeld over drie gangen, goed voor 6.000 palletplaatsen. In de nabije toekomst wordt de opslag mogelijk uitgebreid met nog eens twee gangen, waardoor er 4.000 extra palletplaatsen ontstaan.

Jungheinrich implementeert ook een WMS in het magazijn. De software draagt zorgt voor de aansturing van de automatische magazijnkranen en conveyors. ” Ons WMS stelt Motip Dupli Group in staat om in de toekomst ook andere delen van de interne logistiek te automatiseren”, aldus Jungheinrich op haar website. 

In het pand van de spuitbussenfabrikant worden de grondstoffen, halffabrikanten en producten die gereed zijn opgeslagen. De productiefaciliteiten zijn rechtstreeks verbonden met de hal van het nieuwe magazijn. Motip Dupli Group heeft zich ten doel gesteld om binnen enkele jaren de productie in Wolvega te verdubbelen. Het nieuwe magazijn moet in deze groei faciliteren.

Redactie LogistiekProfs