07.11.2015 | Beursnieuws

Jungheinrich levert 15 transporttrucks voor uitbreiding crossdocking

Jungheinrich levert 15 transporttrucks voor uitbreiding crossdocking

Soliditeit is een kernpunt in een 24-uurs durende operatie. Deze operatie bestaat uit het nachtelijke omslaan van 5.000 pallets aan de hand van cross-docking en orderpicking methodes. Om deze operatie te kunnen realiseren is er geïnvesteerd in 15 transporttrucks voor intern gebruik.

G.SNEL is de logistieke dienstverlener die sinds de overname van de distributietak van V&D en na het werven van  ANWB flink geïnvesteerd heeft in het uitbreiden van haar cross-docking materiaal. Dit heeft G.SNEL gedaan door het aanschaffen van een reachtruck en  veertien elektrische meerij palletwagens van Jungheinrich. Door het aanschaffen van deze producten kan G.SNEL haar activiteiten uitbreiden.

In het distributiecentrum van G.SNEL worden elke nacht wel 5.000 pallets opgeslagen. De meerij palletwagens worden voor cross-docking en orderpicking gebruikt waardoor ze vrijwel 24 uur per dag actief zijn. Om deze reden is het nieuwe materiaal compleet ingericht om stilstand van de materialen tegen te gaan. 

Doordat het stilstaan van machines steeds meer tegengegaan wordt, worden palletwagens met opklapbare sta-platformen steeds minder gebruikt in het distributiecentrum. De ERE 225 machines van Jungheinrich zijn uitgerust met een robuust, vast platform en vaste zijwanden ter vervanging van de voorgaande fragile inklapbare zijsteunen.

De keuze in materiaal is gekozen in overeenstemming met de medewerkers van G.SNEL, die mede de wendbaarheid van de palletwagens belangrijk vonden. De wendbaarheid van palletwagens zorgen voor een betere werksnelheid in zowel de expeditieruimte als in de vrachtwagen tijdens het laden en lossen. De ERE’s zijn uitgerust met verlengde vorken die ervoor zorgen dat twee pallets gelijktijdig vervoerd kunnen worden. De accu’s van de apparaten worden in verband met de 24-uurs inzet gewisseld.

De Jungheinrich ETV 214

De Jungheinrich reachtruck ETV 214 is net als de ERE 225 gemaakt om intensief ingezet te worden, hij is dan ook gemaakt met dezelfde blik op soliditeit en veiligheid. Mede om de snelle service die oploopt tot zelfs 24 uur per dag en de goede ervaringen met Jungheinrich besloot G.SNEL ook haar cross-docking activiteiten verder uit te bouwen. 

Plaats een reactie (0)

Reageren