Jungheinrich lanceert eerste stapelaar met geïntegreerde li-ion accu

Logistiekprofs op 19 februari 2019 | 2 minuten leestijd

Jungheinrich introduceert een stapelaar met geïntegreerde lithium-ion accu. De fabrikant zegt voor de ERC 216zi de voordelen van de lithium-ion techniek te hebben gebruikt om ‘een revolutionaire truck te ontwikkelen’. 

Door de geïntegreerde accu behoren accuwissels tot het verleden, schrijft Jungheinrich in een verklaring. De lithium-ion accu kan tijdens de koffiepauze of op de plaats van gebruik worden bijgeladen. De ERC 216zi heeft naast de nieuwe technische features ook een vernieuwd uiterlijk gekregen. “Soms helpt een totaal andere aanpak om tot nieuwe ideeën te komen”, verklaart Jungheinrich bestuurslid Marketing & Sales Christian Erlach. “Dat is precies wat we hebben gedaan met de ERC 216zi.” 

De ERC 216zi is zeventien centimeter korter dan een vergelijkbare stapelaar met platform, waardoor de stapelaar wendbaar en eenvoudig te manoeuvreren is. De lithium-ion accu is centraal gepositioneerd, wat de bestuurder meer bewegingsvrijheid moet geven op het staplatform. 

Jungheinrich wil de veiligheid van de bestuurder waarborgen met vaste zij- en achterwanden aan het staplatform. Voor verdere bescherming heeft de ERC 216zi een ruim panoramadak met een doorkijkvenster. Het lastmanagementsysteem operationCONTROL is in de truck geïntegreerd. Dit systeem controleert voortdurend de hefhoogte en last. Zodra een last te hoog is geheven, klinkt een signaal, toont het display een waarschuwing en trilt de smartPILOT. Het systeem onthoudt ingestelde lasthoogten, wat volgens Jungheinrich de veiligheid en efficiëntie vergroot.

Gerelateerde artikelen