Jungheinrich komt met stationair opslagsysteem voor snel tussentijds laden

Logistiekprofs op 31 januari 2020 | 2 minuten leestijd

Jungheinrich heeft een slim energieopslagsysteem voor het magazijn gelanceerd. Dit modulaire energieopslagsysteem kan lithium-ion heftrucks in korte tijd van elektriciteit voorzien. Daarnaast brengt het bedrijf een acculader voor buitengebruik op de markt. 

De opslag van energie biedt bedrijven interessante mogelijkheden, stelt Jungheinrich. Voorbeelden zijn een back-up in de vorm van noodstroom, extra vermogen bij het snelladen van elektrische voertuigen zoals bedrijfs- en bestelwagens of de terugkoop van energie aan de markt.

Energieopslagsysteem voor binnen

Het modulaire systeem van Jungheinrich bestaat uit cellen die online te monitoren zijn. De opslagcapaciteit varieert van 41 tot 280 kWh en kan worden uitgebreid. Het systeem voorkomt piekbelastingen op het netwerk en is eenvoudig te integreren in bestaande magazijnen, zonder grote aanpassingen aan het bestaande energienetwerk.

Acculader voor buiten

Jungheinrich heeft verder een compact laadstation en een verplaatsbaar energieopslagsysteem voor buitengebruik ontwikkeld. Dit systeem is speciaal te gebruiken met de lithium-ion heftruck EFG P30i. Het systeem bestaat uit een accu, een omvormer, airconditioning en een energiemanagementsysteem. Het plug-and-play systeem, in combinatie met de lader, maakt dat de heftruck overal kan worden opgeladen. 

Gerelateerde artikelen