Jungheinrich investeert in startup voor logistieke robots

Logistiekprofs op 29 september 2020 | 2 minuten leestijd

Jungheinrich heeft een aandeel verworven in robotica startup Magazino. Met de investering wil Jungheinrich zijn aanbod geautomatiseerde voertuigen versneld uitbreiden. 

De twee partijen gaan naar eigen zeggen een brede strategische samenwerking aan. “Magazino is een jong, zeer innovatief bedrijf dat uitstekende ervaring heeft op het gebied van navigatie- en besturingssoftware voor mobiele automatisering”, zegt Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Management van Jungheinrich. “Deze investering ligt in lijn met onze strategie op het gebied van automatisering.”

Mobiele pickrobot

Magazino bracht in 2014 een moiele pickrobot op de markt die in staat is intelligent door het magazijn te navigeren in het magazijn en de gewenste dozen te picken. Het systeem wordt gebruikt in magazijnen van verschillende online retailers en logistiek dienstverleners, waaronder Zalando. “Door robots in deze complexe omgeving te ontwikkelen, heeft Magazino een wereldwijd unieke expertise verworven, die wij in de toekomst samen willen uitbreiden en integreren in onze Jungheinrich producten”, aldus Brzoska.

Groeimarkt

Automatisering is volgens Jungheinrich één van de grootste groeipijlers binnen intralogistiek. Deze trend wordt veroorzaakt door de aanhoudend sterke groei van de online handel en het wereldwijde tekort aan geschoolde logistieke medewerkers, met name heftruckchauffeurs. Het bedrijf verwacht de komende jaren dubbelcijferige groei in dit segment. 

Gerelateerde artikelen