Jungheinrich introduceert laagheffende mobiele robot

Logistiekprofs op 8 mei 2023 | 3 minuten leestijd

Jungheinrich heeft een nieuwe mobiele robot gepresenteerd. Dankzij het optimale samenspel van autonome mobiele robot, besturingssysteem en toolchain is deze eenvoudig te integreren in elk magazijn.

De nieuwste mobiele robotoplossing van Jungheinrich is een autonome mobiele robot (AMR) van de nieuwste generatie, inclusief een nieuw ontwikkeld besturingssysteem en toolchain. De nauwkeurig gecoördineerde interactie tussen de drie componenten maakt het bijzonder eenvoudig om de oplossing te integreren in elk bestaand magazijn en garandeert een grote flexibiliteit, vanaf de planningsfase tot de dagelijkse praktijk.

Nieuwste generatie AMR

De EAE 212a is ontworpen voor de automatisering van laagheffend transport. Dankzij het door Jungheinrich gepatenteerde chassisontwerp is hij met slechts 790 mm smaller dan een europallet. Dit maakt hem bijzonder wendbaar en maakt snelheden tot 6 km/h mogelijk. Tegelijkertijd kan de truck ladingen tot 1,2 ton vervoeren. “Als laagheffende truck is de EAE 212a perfect geschikt voor de aan- en afvoer van conveyors”, aldus Erlach. Voor de navigatie van de EAE 212a zijn geen kunstmatige oriëntatiepunten nodig. Tijdrovende voorbereidende maatregelen in het magazijn behoren daarmee tot het verleden.

Eenvoudige integratie in bestaande magazijnen

Bij de ontwikkeling van de nieuwe mobiele robotoplossing legde Jungheinrich bijzondere nadruk op het ideale samenspel van hard- en software en de koppeling en integratie ervan in het totale systeem. Jungheinrich richtte zich op een end-to-end toolchain met de speciaal ontwikkelde Jungheinrich Mobile Robot Control (MRC). De Jungheinrich MRC omvat centraal orderbeheer, truckbediening, modelleringstool en real-time visualisatie.

Schaalbaarheid voor de toekomst

De nieuwe toolchain, een integraal onderdeel van de mobiele robotoplossing, maakt het mogelijk om snel en eenvoudig verkeers- en verplaatsingsgebieden aan te passen wanneer de behoeften en vereisten in een magazijn veranderen. Op deze manier kunnen eenvoudig extra AMR’s aan een magazijn worden toegevoegd en kunnen projecten op korte termijn worden uitgebreid.De nieuwe mobiele robotoplossing van Jungheinrich is dus ontworpen voor maximale schaalbaarheid.

De EAE 212a kan als stand-alone oplossing worden gebruikt of worden aangesloten op het bestaande IT-systeem in het magazijn. Dankzij de compatibiliteit van het besturingssysteem op basis van VDA-5050 en een toekomstbestendig softwareplatform, is de mobiele robotoplossing afgestemd op alle toekomstige uitdagingen in het magazijn.

Flexibiliteit in gebruik

Dankzij de hoge mate van autonomie vindt de EAE 212a zijn eigen oplossingen: hij kan flexibel obstakels vermijden en zijn werk voortzetten zonder menselijke tussenkomst. Door zijn doelherkenning kan de EAE 212a ook pallets detecteren die zich niet precies in de gewenste positie bevinden. Zo is integratie in manuele processen mogelijk, zelfs in een onoverzichtelijk magazijn.

Mens-machine interactie

Bij de ontwikkeling van de EAE 212a heeft Jungheinrich zich ook gericht op eenvoudige en intuïtieve communicatie tussen mens en machine. Met directe en eenduidige informatie op het bedieningsstation, LED-strips voor duidelijk zicht op afstand of het display van dichtbij, hebben de menselijke collega’s van de EAE 212a alle belangrijke informatie in beeld wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt de mobiele robotoplossing breed geaccepteerd door de medewerkers.

Gerelateerde artikelen