Jungheinrich breidt basic heftruckserie uit met supercompacte BA-lijn

Logistiekprofs op 16 augustus 2023 | 3 minuten leestijd

Met de toevoeging van de BA-lijn breidt Jungheinrich zijn basic heftruckserie uit. De range kent nu in totaal drie modellijnen: BA, BB en BC en biedt trucks met een hefvermogen van 1,3 tot en met 3 ton. De BA-modellen vallen hierbij op door hun supercompacte bouw. 

De nieuwe BA- en de al eerder geïntroduceerde BB- en BC-trucks zijn voordelige instapmodellen voor de dagelijkse transport- en stapeltaken. De trucks zijn ontworpen voor incidenteel gebruik in eenploegendienst en vooral bedoeld voor klanten die ook in het instapsegment niet zonder de bewezen Jungheinrich-kwaliteit willen. De recente toevoeging van de BA-lijn maakt de serie compleet met twee uiterst compacte modellen.   

Extra compact

Met een hefvermogen van 1,3 en 1,5 ton bieden de Jungheinrich EFG BA 113 en BA 115 alles voor de inzet in krappe ruimtes. Beide trucks zijn 48V, voorwiel aangedreven driewiel heftrucks met een zeer kleine draaicirkel en een breedte van slechts 990 mm. De supercompacte BA 113 heeft een 375 Ah loodzuuraccu aan boord, de BA 115 draagt tot 500 Ah onder de kap. Drie verschillende masttypes in talrijke maten en uitvoeringen bieden de juiste uitrusting voor alle standaardtoepassingen tot 6.500 mm hefhoogte. De mast en de sideshift worden hydraulisch bediend via mechanische bedieningshendels.

Krachtig alternatief

Wie een driewiel heftruck wenst met net iets meer vermogen dan de BA, vindt binnen de basic serie de BB 216k. Met een hefvermogen van 1,6 ton en een accucapaciteit tot 625 Ah legt hij net iets meer gewicht in de schaal. Dankzij het korte chassis (k) blijft de truck compact en uiterst wendbaar.

Nog een stapje krachtiger zijn de vierwiel heftrucks uit de BC-lijn. De vijf BC-modellen kennen hefvermogens van 1,6 tot en met 3 ton. Hierbij is de BC 330 een echte allround alleskunner met zijn accucapaciteit tot 750 Ah en dubbele voorwielen voor extra stabiliteit.

Pure Ingredients succesvolle eerste gebruiker basic serie

Een van de eerste gebruikers van de basic serie is voedingsmiddelenproducent Pure Ingredients met productielocaties in Venlo, Belfeld en Kaldenkirchen (D). Sinds 1993 produceert Pure Ingredients halal snacks en maaltijdcomponenten. Eerst voor de Nederlandse en Duitse markt, maar inmiddels ook voor diverse andere Europese landen. De toegenomen productie zorgt voor meer intern transport en daarvoor zocht het bedrijf naar nieuwe palletwagens en heftrucks. De keuze viel hierbij op Jungheinrich.

Voor de minder intensieve taken overwoog Pure Ingredients de aanschaf van een gebruikte heftruck. Jungheinrich adviseerde daarentegen de mogelijkheden van zijn nieuwe heftruck basic serie als alternatief. Dit bleek een schot in de roos. “De eerste BB 216k voldoet zo goed, dat we inmiddels een tweede hebben aangeschaft,” vertelt fleet manager Peter Bastiaens. “De chauffeurs zijn dik tevreden en de kwaliteit is zoals we van Jungheinrich mogen verwachten: ook dik in orde.”

Gerelateerde artikelen