Jungheinrich bouwt magazijn voor Hawle Armaturen

Logistiekprofs op 14 juli 2023 | 2 minuten leestijd

Hawle Armaturen heeft Jungheinrich opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw logistiek magazijn. Het bedrijf zal voor oktober 2024 een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn met meer dan 15.000 opslaglocaties en vijf gangpaden bouwen, nabij het hoofdkantoor van Hawle in Freilassing (Duitsland). Het magazijn, gepland als een greenfield project, zal het voormalige manuele distributiecentrum van Hawle gaan vervangen. Hierdoor kan het bedrijf, met vestigingen in Duitsland, Europa en de VS, zich voorbereiden op verdere groei. 

Hans-Joachim Maier, Managing Director van projectontwikkelaar Maier Intraplan, licht de keuze van zijn bedrijf voor de intralogistieke experts uit Hamburg toe: “Jungheinrich overtuigde ons met de beste oplossing en hun zeer grote betrokkenheid bij de implementatie van onze eisen.” “De chemie was vanaf het begin goed en maakte een open, productieve dialoog mogelijk”, voegt Thomas Bohl, Managing Director van Hawle Armaturen GmbH toe. “Jungheinrich maakte indruk op ons als totaalleverancier – van stalen stellingsystemen en magazijnkranen tot besturingssystemen en WMS-software”, aldus Bohl.

Ergonomische orderpicking

Hawle is fabrikant van zware afsluiters voor gebruik in gemeentelijk water- en rioolsystemen en voor gastoevoer. Afgewerkte goederen uit de productie worden opgeslagen in het hoogbouwmagazijn, dat is ontworpen als een stalen siloconstructie (72 x 35 x 25 meter). Deze worden later volledig automatisch richting het orderverzamelgebied gebracht. Een brugconstructie verbindt de conveyors met de productielijn. Het conveyorsysteem sluit aan op een handmatige opslagruimte in de kelder van het magazijn.

Er is ook ruimte voor binnenkomende goederen, grondstoffen en halffabricaten. Met behulp van een conveyorsysteem worden zowel palletkooien als europallets en speciale pallets met een gewicht tot 1.200 kilo vervoerd. Dit zorgt voor een soepele werking en garandeert de veiligheid van de verschillende containers. Het station voor inkomende goederen en de zes werkplekken voor orderpicking met ergonomische heftafels, bevinden zich op de begane grond.

Vijf magazijnkranen

Naast de stalen siloconstructie inclusief dak- en wandbekleding omvat de levering van Jungheinrich vijf magazijnkranen met SPS en visualisatie, evenals het complete conveyorsysteem met zes werkplekken voor orderpicking. Een belangrijk item op de bestellijst van Hawle Armaturen is het WMS van Jungheinrich voor een geautomatiseerde opslag en materiaalstroom. Hawle was vooral onder de indruk van de accurate analyse van de IT-processen door de experts van Jungheinrich op locatie.

Gerelateerde artikelen