Jumbo verhuist logistiek voor bloemen
Warehousing 03.04.2019 | Branchenieuws

Jumbo verhuist logistiek voor bloemen

Jumbo heeft in Veghel een nieuw distributiecentrum voor bloemen geopend. Door de stijgende populariteit van boeketten, was supermarktketen uit haar vorige locatie gegroeid. 

Verdubbeling capaciteit

Het nieuwe pand in Veghel werd op dinsdag geopend door Kitty van Eerd, echtgenote van oprichter Karel van Eerd. De locatie beslaat vijfduizend vierkante meter, een verdubbeling ten opzichte van de capaciteit in het pand aan de Zuidkade. Daarmee kan Jumbo niet alleen aan de groeiende vraag voldoen, maar ook seizoenspieken opvangen. 

"De drukte op het distributiecentrum en de bloembinderij in Veghel is aanzienlijk toegenomen. Dankzij de nieuwe locatie, kan Jumbo de productielijnen uitbreiden en tegelijkertijd op basis van de hoogste product- en veiligheidsstandaarden werken", schrijft Jumbo in een persbericht. 

Productie van boeketten

In het distributiecentrum ligt de focus op de productie van boeketten. Jumbo koopt bloemen en planten rechtstreeks in bij telers. De bloemen worden in het nieuwe distributiecentrum gesneden op een geautomatiseerde transportband en vervolgens door bindsters met de hand verwerkt tot boeketten. De transportband plaatst vervolgens automatisch het elastiekje en verpakkingsmateriaal voordat de boeketten naar de winkels gaan.

Plaats een reactie (0)

Reageren