Jumbo opent honderd afhaalpunten in 6 maanden tijd
25.08.2016 | Branchenieuws

Jumbo opent honderd afhaalpunten in 6 maanden tijd

Supermarktketen Jumbo heeft in het afgelopen half jaar honderd ophaalpunten geopend waar consumenten online bestelde boodschappen kunnen ophalen. Het totaal staat inmiddels op 266.

Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. Jumbo heeft de laatste tijd veel geïnvesteerd in de online service, waarbij consumenten kunnen kiezen om de bestelde boodschappen zelf op te halen op bij een ophaalpunt of thuis te laten bezorgen. Naast de 266 ophaalpunten wordt ook de thuisbezorgservice in een groot gedeelte van het land aangeboden.

Uit de halfjaarcijfers blijkt verder dan Jumbo een goed half jaar heeft achter de rug heeft. In de eerste helft van 2016 steeg de consumentenomzet met 13,4 procent tot 3,588 miljard euro. “De autonome groei in de bestaande Jumbo winkels is gestegen naar 4 procent. Hiermee groeide de omzet van Jumbo wederom aanzienlijk harder dan de markt.” CEO Frits van Eerd heeft een duidelijk doel voor Jumbo: “We zijn druk bezig onze organisatie te optimaliseren en verder te laten groeien. Hierbij focussen we ons op het nóg klantgerichter en slagvaardiger maken van de Jumbo organisatie. Ook de investeringen in onze winkels en het online verkoopkanaal werpen hun vruchten af.”

Omzet La Place ook in de lift
La Place, sinds kort onderdeel van Jumbo, groeide ook. De restaurantketen heeft in het afgelopen half jaar meer vestigingen geopend en wordt steeds meer onderdeel van het Nederlandse straatbeeld. De omzet groeide mede daardoor met elf procent.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren