Jumbo opent elfde thuisbezorglocatie
E-commerce 05.07.2021 | Branchenieuws

Jumbo opent elfde thuisbezorglocatie

Jumbo heeft zijn elfde logistieke hub geopend in Deventer. Vanuit de nieuwe locatie kan de supermarktketen extra huishoudens in Overijssel en Gelderland bedienen. 

Online orders worden in het e-fulfilmentcentrum in Raalte gepickt en naar de nieuwe hub in Deventer verzonden, waarna ze met circa veertig bussen naar klanten in de regio worden gebracht. De supermarktketen zegt nog op zoek te zijn naar bezorgers die boodschappen bij de klanten thuis kunnen brengen. 

210621-Opening-JUMBO-HUB-Deventer-Foto-2

210621-Opening-JUMBO-HUB-Deventer-Foto-3

Ritten beter inplannen

Door de opening van de hub kan Jumbo extra bezorgslots aanbieden, die bovendien korter zijn dan voorheen het geval was bij bezorging vanuit de winkels. "Met een centrale thuisbezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen", zegt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. "Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot.”

Vijf nieuwe hubs

Jumbo heeft momenteel hubs in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het e-fulfilmentcentrum, door Jumbo 'EFC' genoemd), Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo en Groningen. Begin 2021 werd een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub. Na de opening in Deventer volgen later dit jaar nog vijf nieuwe hubs op verschillende plekken.


Plaats een reactie (0)

Reageren