Jumbo opent derde dc voor online boodschappen
Bouw & Vastgoed 10.03.2021 | Branchenieuws

Jumbo opent derde dc voor online boodschappen

Jumbo heeft in Bleiswijk een derde e-fulfilmentcentrum (EFC) geopend. In de loop van 2021 worden vanuit deze locatie huishoudens in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland beleverd. 

Begin dit jaar nam de supermarktketen het pand gedeeltelijk in gebruik. Tijdens een zogenoemde ‘ramp-up’ periode werd het EFC gevuld met producten en het bezorggebied stap voor stap vergroot. Inmiddels is de locatie volledig operationeel.

Foto-2-EFC-Bleiswijk-Jumbo.jpg

“De markt voor online boodschappen is de afgelopen tijd heel hard gegroeid, versneld door onder meer de corona situatie", zegt supply chain directeur Karel de Jong. "Jumbo is in deze markt een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat te bereiken, breiden we onze online organisatie en het bezorgnetwerk steeds verder uit."

Minder kilometers

Het nieuwe EFC is een aanvuling op de bestaande centra in Den Bosch en Raalte en zorgt voor betere spreiding van de online bezorgcapaciteit. De Jong: "Dit betekent dat we veel minder kilometers maken dan voorheen om de boodschappen bij hen [klanten, red.] thuis te bezorgen. Dit draagt bij in het verlagen van onze CO2-uitstoot."

Foto-3-EFC-Bleiswijk-Jumbo.jpg

Duurzaamheid

Het fulfilmentcentrum is gebouwd volgens de norm BREEAM Outstanding, onder meer door de keuze voor duurzame en energiebesparende maatregelen. Het dak is voorzien van zo’n 15.500 zonnepanelen. Er is ook naar het binnenklimaat gekeken. Een luchtverversingsinstallatie stemt de lucht op iedere verblijfsruimte af en een verlichtingsplan stemt het licht in de verschillende ruimtes automatisch af op de lichtinval van buiten. 


Plaats een reactie (0)

Reageren