Jumbo heeft meer bezorghubs nodig
Bouw & Vastgoed 04.07.2019 | Branchenieuws

Jumbo heeft meer bezorghubs nodig

Jumbo kan in sommige gebieden de vraag naar thuisbezorging amper bijbenen. De supermarktketen wil daarom meer bezorghubs openen en de capaciteit in distributiecentra vergroten. 

Sinds de start in 2014 is de omzet uit de webshop van Jumbo jaarlijks fors gestegen. In verschillende gebieden blijft de vraag naar thuisbezorging groter dan de beschikbare capaciteit. "Hierdoor loopt Jumbo tegen de grenzen aan van haar huidige bezorgmodel", stelt de grootgrutter. 

Jumbo regelt de bezorging sinds enkele maanden vanuit gecentraliseerde hubs. In de regio’s Amsterdam, Den Bosch en Zeeland zijn al bezorghubs operationeel. Later dit jaar volgt er een in de regio Utrecht. 

Verdere uitbreiding van het aantal hubs staat volgens Jumbo hoog op de agenda. Ook de capaciteit van de E-Fulfilment Centers (EFC) wordt verhoogd. "Dit bezorgmodel is efficiënter en duurzamer dan thuisbezorging via de winkels. Bovendien biedt het betere mogelijkheden om waar nodig effectief op te schalen en klanten in dichtbevolkte stedelijke gebieden te bedienen."


Plaats een reactie (0)

Reageren