Jumbo en vakbonden bereiken akkoord over logistiek personeel
Personeel & Arbeidsmarkt 22.07.2019 | Branchenieuws

Jumbo en vakbonden bereiken akkoord over logistiek personeel

Supermarktketen Jumbo heeft met vakbonden FNV en CNV overeenstemming bereikt over de resterende medewerkers die nog onder de cao Jumbo Logistiek vallen. Voor hen gelden nu ook de voorwaarden uit de Arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) van Jumbo. 

Jumbo werkt sinds vorig jaar met de AVR als alternatief voor de cao. Medewerkers die hier niet mee akkoord gingen, vallen nog steeds onder de oude cao. Zij konden geen aanspraak maken op de loonsverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden uit de AVR van Jumbo. 

Dezelfde arbeidsvoorwaarden

Vakbonden CNV, FNV en Jumbo voerden de afgelopen tijd gesprekken om hier een oplossing voor te vinden. Vorige week kwamen zij tot overeenstemming. Alle medewerkers genieten nu dezelfde arbeidsvoorwaarden. De medewerkers onder de oude cao ontvangen de loonsverhoging uit de AVR met terugwerkende kracht. Ook behouden zij, net als alle andere medewerkers die vóór 1 april in dienst waren, hun normatieve historische cao-rechten.

AVR versus cao

Waar de partijen het niet over eens zijn is de discussie AVR versus cao. De vakbonden pleiten voor een nieuwe cao, terwijl Jumbo vasthoudt aan de afspraken die zijn gemaakt met de ondernemingsraad. De vakbonden en Jumbo zeggen in samenspraak te gaan werken aan het verdere herstel van een 'duurzamere overlegstructuur'. 

Afbeelding: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren