Jumbo bouwt nieuw distributiecentrum in Nieuwegein
04.01.2017 | Branchenieuws

Jumbo bouwt nieuw distributiecentrum in Nieuwegein

Supermarktketen Jumbo wil online marktleider worden en bouwt daarom een geautomatiseerd landelijk distributiecentrum in Nieuwegein. De bouw moet in 2020 afgerond zijn.

Eind dit jaar start Jumbo met de bouw van het nieuwe dc op industrieterrein De Liesbosch in Nieuwegein. Het gebouw komt te staan op een perceel van 200.000 vierkante meter en zal zo'n 43.000 vierkante meter beslaan. Jumbo betaalt zo’n honderd miljoen euro voor de realisatie van het warehouse.

Doelstelling van de supermarktketen is om marktleider te worden in online boodschappen. Daarvoor heeft Jumbo een centraal gelegen distributiecentrum nodig. In eerste instantie is het dc bedoeld voor het bevoorraden van de fysieke vestigingen, later komen hier ook de e-fulfilment activiteiten bij. Het landelijke distributiecentrum van de supermarkt is nu nog in Elst gelegen. Jumbo wil alle logistieke activiteiten uiteindelijk verplaatsen naar Nieuwegein. In 2020 sluit het dc in Elst. Onduidelijk is nog wat dit betekent voor de werknemers in het huidige dc.

In een interview met Out.of.Home Shops stelt cfo Ton van Veen dat Jumbo momenteel 1,5 tot 2 procent van haar omzet uit online verkoop haalt. De supermarktketen verwacht dat het online omzetaandeel de komende jaren naar 5 procent groeit.

Redactie LogistiekProfs  

Plaats een reactie (0)

Reageren