Jumbo bouwt derde EFC in Bleiswijk

Logistiekprofs op 1 July 2022

Jumbo bouwt in Bleiswijk een derde e-fulfilment center (EFC) met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Vanuit het EFC gaat Jumbo online bestellingen rechtstreeks aan de consument bezorgen. 

De supermarktketen heeft al twee EFC’s in Den Bosch en Raalte. Deze centra zullen naar verwachting eind 2020 hun maximale capaciteit bereiken. Omdat de markt voor online boodschappen blijft groeien, is uitbreiding van het e-commerce netwerk noodzakelijk. 

Derde EFC is noodzakelijk

“De toevoeging van EFC Bleiswijk is een belangrijke stap om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar het thuisbezorgen van boodschappen. In geografische zin draagt deze locatie bovendien bij aan een evenwichtige landelijke spreiding van het Jumbo bezorgnetwerk”, schrijft de keten op haar website. 

Duizend banen

Jumbo verwacht ruim duizend nieuwe banen te creëren in de locatie in Zuid-Holland. Begin 2021 wil de supermarktketen er operationeel zijn. Somerset Capital Partners is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het derde EFC. Bij de bouw mikken de partijen op het hoogste duurzaamheidscertificaat, BREAAM-NL Outstanding. 

Afbeelding: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com