Joris Keizers wint Logistiek Manager van het Jaar 2017

Logistiekprofs op 11 april 2018 | 3 minuten leestijd

Joris Keizers heeft de titel Logistiek Manager van het Jaar in de wacht gesleept. De Group operations manager van producent Veco won de prijs dankzij de inzet van Proces Mining in de logistiek.  

“We vinden dat Joris een fantastische prestatie geleverd heeft”, lichtte juryvoorzitter René de Koster toe.”Wat ons over de streep heeft gehaald is het gebruik van Proces Mining. Wij denken dat dit een fantastische tool is die je in heel veel organisaties kan gebruiken. Joris is één van de eerste geweest in deze tak. Ik denk dat hij daar echt een voorbeeld mee gezet heeft dat door veel bedrijven gevolgd kan worden.”

Joris Keizers. “Ik vind het geweldig om tussen al die vakgenoten deze prijs in ontvangst te nemen. En ik kijk er erg naar uit om de komende jaren ambassadeur te zijn in deze functie. Een aantal mensen hebben me vandaag al aangesproken met de vraag of ik bij hen wil vertellen wat Proces Mining kan doen. Ik hoop dat dat nu een vlucht gaat nemen.” 

De Group operations manager is bij producent Veco verantwoordelijk voor de operatie van twee fabrieken in Nederland en een in Engeland. Daar mikte hij op een nog hogere servicegraad en kwam daarvoor uit bij Proces Mining, een techniek die afkomstig is uit de wereld van Data Science en Big Data. Daar vertelde hij eerder over: “Ik heb door mijn studie Econometrie een datagedreven achtergrond en was daardoor altijd al geïnteresseerd in nieuwe technieken zoals Proces Mining. Na een online cursus zag ik al snel wat de techniek voor Veco kon betekenen.”

Process Mining stelt organisaties in staat om processen visueel te maken en te analyseren op basis van informatie uit de verschillende databases. “Uit die hele brei van data brengt Proces Mining jouw proces letterlijk in beeld. Van daaruit zie je direct waar veel verkeer is en waar opstoppingen zitten. Dit kan je vervolgens leggen naast hoe je het proces ooit op papier bedacht hebt.”

Inmiddels sluiten de processen bij Veco door het verkregen inzicht beter op elkaar aan en is de totale doorlooptijd gehalveerd. Keizers zag zijn deelname aan de verkiezing als de uitgelezen kans om nieuwe technieken bekend te maken binnen logistiek Nederland. “Wat dat betreft past het thema ‘grensoverschrijdend’ me als een jas. In de logistiek moeten we altijd over de grens blijven kijken voor nieuwe technieken, ook uit andere discplines. Binnen de supply chain kijken we inmiddels over afdelingen, maar we moeten verder kijken dan dat.” 

Gerelateerde artikelen