JD Logistics zet bezorgrobot in om verspreiding coronavirus te voorkomen

Logistiekprofs op 13 February 2020

JD Logistics zet autonome bezorgrobots in om producten in de provincie Hubei bezorgd te krijgen. Omdat inwoners van Hubei fysieke winkels mijden door het coronavirus, stijgt het aantal online bestellingen in rap tempo. Autonome supply chain-oplossingen zoals bezorgrobots, drones en geautomatiseerde warehouses reduceren de kans op besmetting. 

De geautomatiseerde warehouses van JD Logistics, de logistieke tak van China’s grootste retailer verwerken dagelijks 1 miljoen producten, terwijl dat er normaal 600.000 zijn. Bezorgers zijn uitgerust met beschermende kleding, maskers en brillen om besmetting met het virus te voorkomen. De warehouses en voertuigen van JD Logistics worden regelmatig gedesinfecteerd. 

Om menselijk contact verder te minimaliseren zet JD Logistics autonome shuttles in voor de last mile in Wuhan. Ook pakketkluizen en tijdelijke afhaalpunten bieden soelaas. Het bedrijf treft naar eigen zeggen voorbereidingen voor bezorging met drones naar afgelegen gebieden. Op 7 februari vond de eerste dronebezorging plaats.

Bevoorrading ziekenhuizen

In een persverklaring stelt JD Logistics een aparte dienst te hebben opgezet voor de bezorging van medische supplies en preventiematerialen aan grote ziekenhuizen in de regio. Eén van de logistieke centra van JD Logistics bevindt zich op slechts vijfhonderd meter afstand van het Wuhan Union Hospital. Sinds de lancering van de sevice (eind januari) zijn meer dan 2 miljoen hulpmaterialen uit China aan ziekenhuizen geleverd.