Jaguar Land Rover nodigt toeleveranciers uit om zich aan te sluiten bij duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030

Logistiekprofs op 21 september 2022 | 2 minuten leestijd

Jaguar Land Rover nodigt zijn wereldwijde netwerk van toeleveranciers uit om zich ook te verbinden aan de duurzaamheidsdoelstellingen die zijn goedgekeurd door het Science Based Targets-initiative (SBTi). Dit initiatief heeft als doel om tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Verder wil Jaguar Land Rover tegen 2039 CO2-neutraliteit bereiken in de hele toeleveringsketen en alle producten en activiteiten van Jaguar Land Rover.

Het bereiken van netto CO2-neutraliteit in de hele waardeketen komt ten goede aan de klanten, de bevolking als geheel en de planeet. De doelstellingen van Jaguar Land Rover kunnen echter alleen worden verwezenlijkt door nauwe samenwerking met toeleveranciers die de visie op verandering voor duurzaamheid delen. Daarom heeft Jaguar Land Rover zijn wereldwijde Tier 1-leveranciersnetwerk – producten, diensten en logistiek – gevraagd zich aan te sluiten bij zijn doelstellingen voor 2030, met behoud van dezelfde kwaliteit.

Openbare CO2-rapportage

Jaguar Land Rover zal Tier 1-leveranciers verzoeken hun route naar CO2-reductie uit te zetten, transparant te rapporteren en de vorderingen op weg naar hun doelstellingen aan te tonen. Dit houdt in dat zij hun CO2-rapportage openbaar maken en samenwerken met hun eigen toeleveringsketen om dezelfde reducties te bereiken. Deze vereiste is gedeeld met het toeleveringsnetwerk van Jaguar Land Rover, dat wereldwijd meer dan 5.000 bedrijven omvat.

Gerelateerde artikelen