Jaarcongres JLN in het teken van duurzaamheid

Logistiekprofs op 1 oktober 2019 | 2 minuten leestijd

Op 12 oktober organiseert Jong Logistiek Nederland (JLN) zijn negende jaarcongres. Het thema van dit jaar: ‘Developing our sustainable future together’. Tijdens het congres wordt gekeken naar hoe sustainability tastbaar kan worden gemaakt. 

Aan de hand van vijf van de zeventien duurzaamheidsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties neemt JLN bezoekers mee in de wereld van de duurzaamheid. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als: hoe kun je sustainabilty tastbaar maken? Welke uitdagingen zijn er op de logistieke arbeidsmarkt? En: wat kunnen wij zelf doen om duurzamer te wonen, werken en leven?

Workshops en succesvolle voorbeelden uit het bedrijfsleven moeten antwoord geven op die vragen. Damir Perkic van BE O Bottles komt spreken over een waterfles gemaakt uit restmateriaal van suikerriet, Berry van Woerkom van supermarktketen Lidl vertelt over het verduurzamen van logistieke processen en vloer- en tapijtleverancier Tarkett legt uit hoe het bedrijf het productieproces compleet circulair heeft gemaakt. Florian Dirkse, co-founder van de Ocean Clean-up sluit de dag af met een lezing. 

Tijdens het Jaarcongres worden ook de JLN-Awards uitgereikt. Er is een prijs voor de Logistiek Goeroe, het beste Logistieke Bedrijf en voor de JLN’er van het jaar. Stemmen kan tot 10 oktober via de website van JLN. 

Inschrijven voor het Jaarcongres van JLN kan hier. 

Gerelateerde artikelen