Randstad verwacht tekort aan logistiek personeel

Logistiekprofs op 1 July 2022

Uitzendbureau Randstad ziet het effect van de nieuwe coronamaatregelen nog niet terug in de vraag naar uitzendkrachten; het bedrijf verwacht dat de arbeidsmarkt verder aantrekt. In de logistiek zal het zelfs moeilijk worden om voldoende personeel te vinden. 

Begin dit jaar kwamen er veel uitzendkrachten van Randstad thuis te zitten. Een groot deel van die mensen is inmiddels weer aan het werk, stelt het uitzendbureau. “In Nederland hadden we zo’n 18.000 mensen thuiszitten”, zegt bestuursvoorzitter Jacques van den Broek tegen de NOS. “Daarvan zijn nu zo’n 3.000 tot 4.000 mensen niet geplaatst. We richten ons vooral op de mensen boven de 25 jaar die meer dan 25 uur per week werken. Die zijn echt afhankelijk van die baan en van die groep hebben we de overgrote meerderheid inmiddels terug.”

De aanscherping van de coronamaatregelen heeft volgens Randstad nog niet geleid tot een terugval in de cijfers. Het uitzendbureau verwacht zelfs verder herstel in het vierde kwartaal. In bepaalde sectoren, waaronder de logistiek, zal het moeilijk worden om personeel te vinden. “De onderliggende schaarste die er voor corona was zien we terug komen”, zegt Van den Broek. “Het wordt bijvoorbeeld moeilijk de piek aan het eind van het jaar in de logistiek te bemensen.”

Lees ook: PostNL zet zich schrap voor tsunami aan pakketten rond feestdagen

In enkele andere sectoren blijft herstel voorlopig uit, voorspelt Randstad. “Het werk rondom Schiphol zien we niet snel terugkomen. Zeker als je daar werkt, moet je je afvragen of je niet in een andere sector aan het werk moet.”