Isabelle van Schilt en André Snoeck winnen Nederlandse Scriptieprijs Logistiek

Logistiekprofs op 28 juni 2017 | 3 minuten leestijd

De winnaars van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek zijn bekend. Tijdens het vLm-jaarcongres ging Isabelle van Schilt van de TU Delft naar huis met de prijs voor de beste bachelorscriptie. André Snoeck van de TU Eindhoven won de prijs voor de beste masterscriptie. 

De winnaars werden gekozen na een korte presentatie over hun scriptie en een stevig vragenvuur door de vierkopige jury, onder leiding van Jack van der Veen.

Beste bachelorscriptie Logistiek
Oud-studente Isabelle van Schilt liet genomineerden Jack Bunnik (Hogeschool Rotterdam) en Manja Kleter (TU Eindhoven) achter zich. De drie finalisten maakten het lastig voor de jury. “Het was een hete strijd. De juryleden hebben onderling lang gedebatteerd”, aldus Van der Veen. Van Schilt schreef haar scriptie bij Aircrete Europe Mexico, met als onderwerp ‘PRODUCTION IMPROVEMENT – A research that analyses the bottlenecks and possibilities to improve the production flow’. Hierin onderzocht ze de mogelijkheden voor optimalisatie van de productie van gasbetonblokken, mede door het oplossen van botlenecks in het productieproces. De 3D simulatiemodellen die Van Schilt ontwikkelde worden bij het bedrijf waar ze afstudeerde als sales-ondersteuning gebruikt. De jury roemde haar scriptie om de duidelijke aanbevelingen voor Aircrete Europe Mexico, een gedegen analyse en goed veldwerk. 

Beste masterscriptie Logistiek
André Snoeck van de TU Eindhoven won de prijs voor zijn scriptie ‘A stochastig program to evaluate disruption mitigation investments in the supply chain‘; een thesis vol wiskundige modellen waarmee verstoren in de supply chain voorkomen kunnen worden. Hij won van finalisten Bon Bakermans (TU Delft) en Cas Luijten (Tilburg University) . Volgens de jury wisten de kandidaten hun scriptie fantastisch te presenteren. “Zeker omdat het soms echt taaie materie betrof. De wiskunde spatte er vanaf”, aldus de jury. Snoeck studeert momenteel aan de MIT, één van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. Hij won de prijs onder meer om zijn ‘uitstekend geschreven’ scriptie. “Deze scriptie levert een prima bijdrage aan het vakgebied en bevat een uitstekende datagedreven analyse en het stukje innovatie dat we graag zien.” 

Redactie LogistiekProfs