Inwoners Dordrecht mogen oude apparaten aan PostNL meegeven

31.08.2017 | Branchenieuws | 602 keer bekeken
Inwoners Dordrecht mogen oude apparaten aan PostNL meegeven

PostNL gaat in Dordrecht oude elektrische apparaten meenemen bij het afleveren van een pakket. Dordrecht is de eerste gemeente in Nederland waarbij alle inwoners hun oude apparaten aan pakketbezorgers kunnen meegeven. 

Het initiatief komt voort uit Weeelectric, een samenwerking tussen producentenorganisatie Weee Nederland, PostNL en Thuiswinkel.org. De initiatiefnemers willen voorkomen dat er jaarlijks honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval belanden. Het gaat om kleine huishoudelijke apparaten zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten. Ze hoeven niet verpakt te zijn, maar moeten wel schoon, makkelijk en veilig vervoerd kunnen worden. 

Weeelectric sorteert de ingezamelde elektrische apparaten. Dit wordt gedaan door mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Sommige apparaten krijgen een tweede leven via de kringloopwinkel. Andere apparaten worden gerecycled. 

Ook in delen van Amsterdam en Groningen kunnen consumenten hun apparaten meegeven aan de PostNL bezorger. De proef in Dordrecht loopt tot eind 2017. Daarna wordt deze mogelijk landelijk uitgebreid. 

Redactie LogistiekProfs


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren