Inther wil Automated Document Applicator in Duitsland aan de man brengen
24.08.2017 | Branchenieuws

Inther wil Automated Document Applicator in Duitsland aan de man brengen

Inther Logistics Robotics (ILR) heeft een tweede Duitse partner gevonden voor de wederverkoop van de Automated Document Applicator (ADA). De machine, die volautomatisch documenten op verpakkingen plaatst, won in 2015 de Logistica Award publieksprijs. 

ILR start een samenwerking met het Duitse Hadem Logistiksysteme GmbH. Met het partnerschap wil ILR de dekking in de Duitse markt vergroten. In Duitsland zorgt ook SRD Maschinenbau GmbH voor implementatie van de Automated Document Applicator. In Nederland doet de Inther Group dat. ILR laat de implementatie van de machine naar eigen zeggen over aan partners zodat het zich kan richten op het ontwerpen van logistieke machines.  

De Automated Document Applicator (ADA) wordt ingezet in verpakkingslijnen. De machine print, vouwt en bevestigt volautomatisch documenten aan de bovenkant of zijkant van een doos, in een 'documents enclosed' pouch. De pakbon en vervoersdocumenten worden vooralsnog vaak in het pakket meegezonden, maar in veel gevallen is het verplicht om deze documenten aan de buitenkant zichtbaar te hebben. 

In 2015 werd de ADA genomineerd voor de Logistica Award. De machine greep naast de award, maar kwam wel als publiekslieveling uit de bus. In 2016 verkochten Inther en SRD de eerste ADA aan distributiecentrum van bouwmarkt BAUHAUS in het Duitse Krefeld. 


Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Paul Hermsen, eigenaar Inther Logistics Robotics (l) en Michael Hadem, directeur Hadem Logistiksysteme GmbH (r). 

Plaats een reactie (0)

Reageren