​Inther opent nieuw Technology Assembly Center

Logistiekprofs op 22 oktober 2018 | 2 minuten leestijd

Inther heeft op donderdag in Venray een eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum geopend. In het nieuwe Technology Assembly Center (TAC) gaat Inther haar eigen conveyer systeem ontwikkelen en produceren. 

Bij het ontwerp van dit systeem heeft Inther veel aandacht voor integratie van de besturing, sensortechniek en de bekabeling. Alles is ontworpen vanuit de software- en installatie kant. Het ICE (Inther Conveyor Equipment) conveyorsysteem is gebaseerd op besturingstechnologie, waardoor elk modulesysteem een op zichzelf staand apparaat is dat zelfstandig kan functioneren.

Inther-oprichters Paul Hermsen en Martijn Herder zeggen met de opening van het TAC ‘de behoefte in te vullen voor verdere warehouse automatisering en mechanisering gezien de almaar toenemende krapte op de arbeidsmarkt voor magazijnpersoneel’. “We stappen op naar ‘the next level’ met state-of-the-art conveying equipment, waarbij de lever- en implementatietijden drastisch worden verkort”, aldus directeur Paul Hermsen.

Naast het ontwikkelen van de ICE conveyorsystemen gaan er in het TAC ook medewerkers aan de slag met het ontwikkelen van robot picking technologie en automatische document Handling oplossingen in het verpakkingsproces.