02.12.2015 | Branchenieuws

Intensievere samenwerking tussen havens Rotterdam en Amsterdam

De havens van Rotterdam en Amsterdam gaan hun samenwerking verder intensieveren. De twee havens werken al enkele jaren samen, maar verwachten klanten nog meer van dienst te kunnen zijn door meer samen te werken. Rotterdam is de grootste haven van Europa, Amsterdam is de nummer tien van de ranglijst.

Verlening contract
In 2010 sloten de twee havens een samenwerkingscontract af. Die samenwerking is nu weer verlengt met vijf jaar. De havenmeesters denken dat er voornamelijk voordeel te behalen valt op het gebied van het gezamenlijk inkopen en het uitwisselen van informatie van beschikbaarheid van duwbakken. Om werkzaamheden goed af te stemmen wordt er in beide havens al gewerkt met hetzelfde havenmanagementsysteem.

Lees ook: Mogelijk grote stakingen in Rotterdamse haven

Samenwerking biedt voordelen
Directeur Allard Castelein van het Rotterdamse Havenbedrijf kijkt uit naar een uitgebreidere samenwerking. “Door meer samen te werken, werken we efficiënter en verbeteren we de internationale concurrentiepositie van Nederland.” Naast de voordelen voor de havens en de klanten, biedt de samenwerking ook voordelen voor duurzaamheid, het milieu en verbetering van het spoorvervoer.

De beide havens ondervinden veel concurrente van andere Europese havens. De Duitse en Belgische havens zijn bijvoorbeeld grote concurrenten voor zowel Amsterdam als Rotterdam.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren