Instabox plaatst pakketautomaten bij Basic-Fit
Last Mile 21.03.2022 | Branchenieuws

Instabox plaatst pakketautomaten bij Basic-Fit

Pakketbezorger Instabox (voorheen Red je Pakketje) plaatst pakketkluizen bij filialen van fitnessketen Basic-Fit. In eerste instantie gaat het om 55 kluizen. 

De ruime openingstijden van de sportschool zijn volgens Instabox ideaal voor het ophalen van pakketten. De pakketkluizen zijn niet alleen toegankelijk voor leden van Basic-Fit, ook buurtbewoners kunnen hier hun online bestelde pakketten ophalen. "Basic-Fit is verreweg de grootste fitnessketen van Nederland én de clubs van Basic-Fit zitten altijd op centraal gelegen locaties", aldus Sam Rohn, general manager van Instabox Benelux. "We vergroten het gemak voor consumenten en verkleinen tegelijkertijd onze CO2-uitstoot. Bezorging in pakketkluizen is namelijk efficiënter." In eerste instantie worden 55 pakketkluizen geplaatst. Dit moeten er in de nabije toekomst meer worden. 

Instabox zet in op geautomatiseerde pakketkluizen in Nederland, een dienst die hier nog in de kinderschoenen staat. Het Zweedse bedrijf – dat vorig jaar Red je Pakketje inlijfde – heeft in Scandinavische landen al veel ervaring opgedaan met pakketkluizen. De komende jaren wil Instabox dan ook 2.000 tot 3.000 pakketkluizen in Nederland plaatsen. 


Plaats een reactie (1)

Reageren
 • Martin Wubben
  24.03.2022 - 11:53 uur | Martin Wubben

  55 stuks is een mooi begin, maar natuurlijk nog geen landelijke dekking. Hoe weet je dan als webshop waar je wel en waar je niet de optie van een pick-up point kan aanbieden?
  We hebben regelmatig de vraag of we deze optie aanbieden, dus het zal zeker een toevoeging zijn.
  Martin
  Rozen.nl