Inspectie SZW gaat strenger toezien op naleven coronaregels

Logistiekprofs op 11 augustus 2020 | 2 minuten leestijd

De Inspectie SZW gaat de komende tijd vaker controleren of bedrijven de coronamaatregelen in acht nemen. Volgens de instantie hebben werkgevers sinds de uitbraak van de crisis voldoende tijd gehad om maatregelen te treffen. 

Tegenover BNR stelt een woordvoerder dat de Inspectie SZW de komende tijd vaker gaat inspecteren en strenger op zal treden. Tot nu toe ontving de instatie bijna 2.800 meldingen over onveilige situaties op de werkvloer, gerelateerd aan het coronavirus. De meeste meldingen gaan over het niet houden van de anderhalvemeter afstand en slechte hygiënische omstandigheden. Veel werknemers maken zich zorgen over collega’s die mogelijk het virus hebben en toch op het werk verschijnen. 

Tegen dertig bedrijven heeft de inspectie uiteindelijk opgetreden. Zij ontvingen een officiële waarschuwing. BIj een volgende overtreding volgt een boete. Twee bedrijven moesten tijdelijk de deuren sluiten omdat de coronaregels niet of onvoldoende opgevolgd zouden worden. 

Bedrijven die geen maatregelen hebben getroffen, kunnen de komende tijd niet op coulance van de inspectie rekenen. “Het kan ook niet meer zo zijn dat werkgevers zeggen dat ze spatschermen of andere spullen nog moeten kopen. Die mogelijkheid hebben ze al gehad. Wij zullen de komende tijd strenger gaan optreden en ook meer gaan inspecteren”, aldus de woordvoerder. 

Gerelateerde artikelen