Inspectie SZW controleert distributiecentra op veiligheid

Logistiekprofs op 6 maart 2020 | 1 minuut leestijd

De Inspectie SZW gaat de komende maanden controleren in distributiecentra. De laatste jaren stijgt het aantal ongevallen in distributiecentra, met onder meer heftrucks en pallettrucks. 

Volgens de inspectie gaat het om ernstige ongevallen waarbij werknemers, veelal uitzendkrachten, aangereden worden door heftrucks, elektrische pallettrucks of andere transportmiddelen. Vooral in gangen, bij het laaddock, looppaden en bij kruisingen vinden de aanrijdingen plaats. Deze arbeidsongevallen worden meestal veroorzaakt door onachtzaamheid of het niet opvolgen van veiligheidsinstructies.

Reden voor de Inspectie SZW om de komende tijd te controleren in deze branche. De primaire insteek van de controle is de veiligheid op de werkplaats. Daarbij wordt onder meer gekeken of er een toereikende risico-inventarisatie en evaluatie is en een plan van aanpak om de risico’s adequaat te beheersen. Inspecteurs bekijken ook of werknemers wel eerlijk betaald krijgen en of bedrijven zich houden aan regels over arbeidstijden. De controle wordt eind dit jaar afgerond.

Gerelateerde artikelen