Inspectie over Code 95: 'Wij gaan streng controleren'
29.07.2016 | Branchenieuws

Inspectie over Code 95: 'Wij gaan streng controleren'

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft er geen boodschap aan dat sommige chauffeurs mogelijk niet op tijd aan Code 95 kunnen voldoen. “Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon”, aldus de ILT tegenover de Telegraaf. 

De krant schrijft dat truckers nalatig zijn met de verplichte bijscholing die ze moeten volgen om aan Code 95 te voldoen. Uit een rondgang door EVO zou zijn gebleken dat bij 65 procent van de bedrijven nog chauffeurs moeten worden bijgeschoold. Zij hebben daar tot 10 september de tijd voor. Dat is krap, aangezien chauffeurs 35 uur met de bijscholing bezig zijn.

Volgens ILT hebben chauffeurs het aan zichzelf te wijten dat ze nu in de problemen komen. “Het is al jaren bekend dat deze datum er aan zat te komen. Maar veel rijders hebben het voor zich uitgeschoven en denken dat het niet zo’n vaart loopt en er toch niet gehandhaafd wordt. Maar dan rekenen ze buiten de waard”, aldus Lianne Sleutjes van ILT. Als een chauffeur na 10 september staande wordt gehouden en niet aan de Code 95 verplichting voldoet, moet hij zijn vrachtwagen aan de kant zetten. Daarnaast is er kans op een boete van 800 euro.

Redactie Logistiekprofs 

Plaats een reactie (0)

Reageren