Inschrijving Prijs Veiligste Magazijn geopend

Logistiekprofs op 30 maart 2021 | 2 minuten leestijd

Bedrijven die willen toetsen of hun magazijn echt zo veilig is als gedacht, kunnen zich inschrijven voor de vijftiende editie van Prijs Veiligste Magazijn. Zowel kleine (25 medewerkers of minder) als grote magazijnen (meer dan 25 medewerkers) maken kans op goud, zilver of brons. 

Ieder bedrijf dat inzicht wil hebben in de veiligheid in het magazijn, kan deelnemen door voor 1 juli 2021 het inschrijfformulier in te vullen. Na een eerste selectie op basis van de ontvangen formulieren, bezoekt een inspecteur de overgebleven magazijnen in juli of augustus.

Op basis van het inspectierapport bepaalt de zeskoppige jury onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster welke magazijnen worden genomineerd. Na uitgebreid jurybezoek in het najaar van 2021 beslist de jury welke magazijnen het predicaat goud, zilver of brons verdienen. 

De Prijs Veiligste Magazijn is ingesteld door BMWT, evofenedex en Tempo-Team om veiligheid in de logistiek een extra impuls te geven. Deelnemende magazijnen ontvangen met het inspectierapport en het juryrapport feedback om de veiligheid nog verder kunnen verbeteren. Daarnaast is aan de prijs een geldbedrag gekoppeld (van 500 tot 1.000 euro), bedoeld om de veiligheidscultuur in het magazijn verder te versterken. 

Gerelateerde artikelen