Inrichting magazijn Neckermann in de uitverkoop
10.05.2016 | Branchenieuws

Inrichting magazijn Neckermann in de uitverkoop

Het magazijn van voormalig postorderbedrijf Neckermann ligt onder de digitale hamer. Het gaat om achtduizend meter aan magazijninrichting, waaronder reachtrucks, magazijnliften, sorteersystemen en magazijnstellingen.

Neckermann werd in 2014 failliet verklaard en liet daarbij een volautomatisch magazijn achter in Sint Jansteen, Zeeland. De inrichting wordt aangeboden op veilingssite DAAN Auctions. Het zou gaan om een complete inrichting voor het opstarten van een webwinkel. DAAN Auctions richt zich bij de verkoop vooral op kopers uit het buitenland, waar volgens directeur Frank Oosterbeek veel behoefte zou zijn aan oplossingen met een dergelijke omvang.

Na het faillissement in 2014 maakte Neckermann een doorstart onder de naam Neckermann.com. Begin dit jaar werd bekend dat het bedrijf verdergaat als winkelketen. winkelketen. Daarvoor nam het in Nederland acht filialen van Kijkshop over en in België vijf zaken van DepotPlus. De winkels worden vooral gebruikt als servicepunt, waar consumenten hun online bestellingen kunnen afhalen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 17.05.2016 - 10:43 uur | Markoen Meijerink

    Magazijn verkopen aan Amazon zou ik zeggen, zie artikel hiervoor in de nieuwsbrief.