Ingram Micro leidt bijstandsgerechtigden op tot magazijnmedewerker
Personeel & Arbeidsmarkt 21.06.2019 | Branchenieuws

Ingram Micro leidt bijstandsgerechtigden op tot magazijnmedewerker

Ingram Micro gaat in Waalwijk samenwerken met sociale dienst Baanbrekers. De organisaties leiden mensen met een bijstandskering op voor een baan bij Ingram Micro of een ander bedrijf in de logistiek. 

Ingram Micro werkt in het traject met een talentenpool. Bijstandsgerechtigden in deze pool worden opgeleid voor een baan op de afdeling voor inkomende goederen. "Een belangrijke plek binnen de organisatie", zegt Ahmed Kansouh van Baanbrekers tegen het Brabants Dagblad. "Er moet secuur worden gewerkt. De afhandeling van de bestellingen van webwinkels als bol.com hangt hier van af.”

De talentenpool is continue gevuld met acht personen uit de Participatiewet. Zij krijgen een jaarcontract via Baanbrekers en draaien mee met het personeel van Ingram Micro. Stroomt iemand uit naar een betaalde baan, dan wordt die plek opgevuld door een nieuwe kandidaat. 

Voor Ingram Micro, fulfilmentpartner van onder meer bol.com en de Bijenkorf, biedt de samenwerking uitkomst op de zeer krappe arbeidsmarkt. De logistiek dienstverlener is naar eigen zeggen altijd op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken. "Het werk in ons bedrijf is prima geschikt voor mensen voor wie het moeilijk is om op eigen kracht een baan te vinden en te houden. Zeker als er begeleiding vanuit Baanbrekers aanwezig is.” 

Alternatieve wervingstrajecten door krappe arbeidsmarkt

De krappe arbeidsmarkt noopt meer bedrijven in de logistiek tot alternatieve wervingstrajecten. Logistiek dienstverlener Chain Logistics startte onlangs met Open Hiring, een concept waarbij nieuwe medewerkers direct aan het werk kunnen. Zij hoeven niet op gesprek te komen en ook geen cv te overleggen; wie gemotiveerd is, mag aan de slag. "Het mooie van de aanpak is dat je mensen binnenhaalt die supergemotiveerd zijn om aan het werk te gaan”, aldus Rob Jansen, directeur van Chain Logistics. 


Plaats een reactie (0)

Reageren