24.07.2015 | Branchenieuws

Infographic: fouten die leiden tot palletschade

Pallets zijn stevige voorwerpen, maar kunnen snel schade oplopen als er niet correct mee wordt omgegaan. Dat kost bedrijven niet alleen veel geld, het kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Om u alert te maken op palletschade, heeft BLOM Opleidingen de 10 meest voorkomende fouten die leiden tot palletschade in een infographic geplaatst. Welke van deze fouten worden bij u in het magazijn veel gemaakt? 
Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (4)

Reageren
 • Bram -
  29.07.2015 - 14:49 uur | Bram -

  Leuk artikel, goed gedaan redactie op Logistiekprofs.nl Wij van de pallet concurrent lezen jullie artikelen graag, ga zo door!

 • Ben Verzandvoort
  28.07.2015 - 15:52 uur | Ben Verzandvoort

  De tien punten zijn bij elke goede opleider bekend en kan zelfs nog uitleggen waarom.
  Jammer dat de heftruckbestuurder zo te zien geen gordel draagt.
  Het artikel is goed.
  Maar mijn ervaring leert dat het na willen komen van de veiligheidsregels een groot probleem is.
  Met vr.gr.

 • Roel van Breugel
  28.07.2015 - 13:17 uur | Roel van Breugel

  In een logistieke keten waarin pallets van A, B naar C gaan, wereldwijd, alvorens goederen bij de klant aan te komen is een juiste logistiekedrager essentieel. Een gedegen analyse van de interne én externe logistiek dienen als basis om tot een geschikte ladingdrager te komen. Hoewel pallets nog te vaak als 'ondergeschoven kindje worden gezien' merken we als producent dat het bewustzijn toeneemt. Na een gedegen ketenanalyse komen we als Dongen Pallets tot een sluitende oplossing.

 • Gilbert AERDEN
  28.07.2015 - 12:54 uur | Gilbert AERDEN

  Bij magazijnbeheer wordt relatief te weinig aandacht besteed aan logistieke dragers en zelden zijn alle mogelijke keuzen bekend: CP-, DB-, Europallets, plastic pallets (om o.a. ISPM-15 en de kosten ervan te omzeilen). Meestal wordt alleen gekeken naar de juiste afmetingen voor opslag en te weinig naar laadrestricties van vrachtwagens en naar de gevolgschade van slordig gebruik. Defecte pallets wekken frustraties op bij klanten. Daarom is een stukje opvoeding (en waarom niet ook een stukje BBS) nodig en essentieel in ieder magazijn. Een pallet is geen stuk brandhout...