Inditex koopt extra grond voor 'strijkcentrale' bij nieuw distributiecentrum Afbeelding: Het centrale distributiecentrum van Inditex in Cabanillas del Campo, Spanje
27.12.2017 | Branchenieuws

Inditex koopt extra grond voor 'strijkcentrale' bij nieuw distributiecentrum

Modeconcern Inditex bouwt een strijkcentrale naast zijn nog te realiseren distributiecentrum in Lelystad. De keten bezat al een kavel van 35 hectare en heeft voor de strijkcentrale nog eens 2,5 hectare grond gekocht. 

Dat weet de Stentor. Het Spaanse moederconcern van ketens als Zara en Pull & Bear investeert 100 miljoen euro in de bouw van het distributiecentrum op Lelystad Airport Businesspark (LAB). Het distributiepunt krijgt een oppervlakte van 170.000 vierkante meter en moet dienen ter ondersteuning van het centrale distributiecentrum in Spanje. 

Kleding van Inditex wordt grotendeels aangeleverd vanuit fabrieken in Azië. Na aankomst in Lelystad zullen de kledingstukken een strijkbeurt krijgen in een speciale centrale - waar 2,5 hectare grond voor is gekocht - om vervolgens kreukvrij naar de winkels te worden gebracht. 

Distributiecentrum in 2019 operationeel

Het is de eerste keer dat Inditex buiten thuisland Spanje een dc opent. De stap moet de Flevoland minimaal 400 banen opleveren. Dit aantal arbeidsplaatsen kan verdubbelen afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit. De eerste vacatures staan inmiddels online. In 2019 wil Inditex deels operationeel zijn in Lelystad, tegelijkertijd met de openstelling van de nabijgelegen luchthaven. Vanaf 2020 wordt het gebouw volledig in bedrijf genomen. Bij de bouw wordt gestreefd naar een LEED Gold certificering, het Amerikaanse duurzaamheidscertificaat.
Plaats een reactie (0)

Reageren