In één middag bij tien bedrijven om tafel: JLN laat jongeren en werkgevers speeddaten
Personeel & Arbeidsmarkt 15.06.2018 | Branchenieuws

In één middag bij tien bedrijven om tafel: JLN laat jongeren en werkgevers speeddaten

JLN wil jongeren in de logistiek aan hun droombaan helpen. Tijdens Dé logistieke speeddate 2018 brengt de organisatie studenten en young professionals in contact met potentiële werkgevers. “Je kan in één dag bij tien verschillende bedrijven op meerdere functies solliciteren. Daar zit ongetwijfeld wat tussen.”

Op 22 juni koppelt Jong Logistiek Nederland (JLN) in de Jaarbeurs te Utrecht tien bedrijven aan zo’n honderd studenten en professionals. Tijdens een speeddate van tien minuten wordt het eerste contact gelegd voor een eventueel dienstverband. Onder de bedrijven bevinden zich onder meer XPO Logistics, Samsung, De Koninklijke Marine , Rotra en WP Haton.

In één dag bij tien bedrijven op gesprek

JLN verzorgt de matching al voor aanvang van het event. Studenten en young professionals die zich opgeven sturen hun cv en motivatie. JLN bepaalt vervolgens bij welke bedrijven of functies de deelnemer het beste past. “We hebben zowel de logistiek dienstverlener als de productie en de maakindustrie”, zegt JLN-voorzitter Stefan Kleijngeld tegen LogistiekProfs. “Het is dus een heel breed spectrum."


Kleijngeld ziet duidelijke voordelen ten opzichte van een gebruikelijke sollicitatieprocedure. “60 tot 70 procent van de deelnemers weet naar welke branche hun voorkeur uitgaat. Dit is voor hen een mooi moment om ook kennis te maken met de minder bekende bedrijven in deze branche. Je kan één gesprek doen, maar ook tien gesprekken. Dan heb je je binnen één dag toch wel goed kunnen oriënteren.”

Van een goed gesprek tot een etiquette-expert

JLN verwacht succesverhalen, maar ook wanneer een jongere uiteindelijk niet met een werkgever matcht, gaat hij of zij niet met lege handen naar huis. “Ons doel is om ons meer en meer als kennisplatform te profileren. Dat komt tijdens deze middag ook tot uiting. Yacht geeft een inhoudelijke invulling aan de dag; de professional krijgt tips om een interview om te buigen naar een goed gesprek.

Zo helpen we de professional op weg. Daarnaast hebben we een aantal parallelsessies opgezet, waarin alle aspecten van de supply chain worden behandeld. Het KennisDC komt bijvoorbeeld een onderzoek naar de logistieke planners van de toekomst presenteren.”

Het meest verheugd is Kleijngeld misschien wel over de komst van key note speaker Jan Jaap Van Weering, etiquette-expert, bekend van de televisieseries Hoe heurt het eigenlijk en Blauw Bloed. “Hoe leuk is het om als student of young professional van zo iemand te leren! Naast de vele tips over etiquette, persoonlijke presentatie, dress codes, correcte omgangsvormen en zijn waardevolle do’s en don’ts, zijn er ook voldoende humoristische anekdotes van de grootmeester zelf.”

Kennis- en netwerkevenementen 

Het evenement past goed in de groeiplannen van JLN. Naast Dé Logistieke Speeddate organiseert JLN een jaarcongres en in het najaar volgt een College Tour, waarbij een logistiek guru langs hbo- of wo instellingen gaat. Door het organiseren van kennis- en netwerkevenementen hoopt JLN de organisatie meer ‘body’ en bekendheid te geven.“We willen uiteindelijk een compleet netwerk aan elkaar verbinden, met enerzijds de leden en anderzijds de bedrijven, overheid en het onderwijs. Die drie events passen daar goed omheen.”

Jaarcongres: een kijkje in de toekomst

De JLN-voorzitter geeft alvast een sneak peek in het thema van het Jaarcongres op 13 oktober. Dat gaat plaatsvinden in De Fabrique in Maarssen. Hier staat de combinatie tussen high tech

en logistiek centraal. “We maken een reis door de tijd. Denk aan een robot die drankjes serveert of een drone die over je hoofd vliegt. Zo laten we zien dat we binnen de logistiek niet bang hoeven te zijn voor technologie.”

Schrijf je hier in voor Dé Logistieke Speeddate 2018.

Plaats een reactie (0)

Reageren