Impuls voor Maastricht met groot logistiek centrum
26.10.2017 | Branchenieuws

Impuls voor Maastricht met groot logistiek centrum

Maastricht krijgt er een logistiek centrum met een oppervlakte van 27 hectare bij. Naast Maastricht Aachen Airport (MAA) worden achttien magazijnen en distributiecentra gebouwd, bedoeld voor internationale logistieke bedrijven. 

Het betreft een flinke impuls voor de provincie Limburg. Het logistiek centrum levert de regio namelijk vijfhonderd tot zevenhonderd banen op. Met de bouw op bedrijventerrein Aviation Valley is een investering van 160 miljoen euro gemoeid. 

Logistieke hotspot van Zuid-Limburg

Aviation Valley moet met de komst van het logistiek centrum dé logistieke hotspot van Zuid-Limburg worden. "Limburg heeft al een ijzersterke positie in grootschalige internationale logistiek. Dit initiatief is een enorme impuls voor de verdere ontwikkeling op en rond de luchthaven", reageert Limburgs Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur. 


Sterke locatie met vliegveld als onderscheidend element

Het Limburgse vastgoedbedrijf Leeyen Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van de gebouwen. Binnen drie jaar wordt het logistiek centrum opgeleverd. “Goed bereikbare grootschalige kavels voor de ontwikkeling van logistieke warehousing zijn schaars. De vraag daar naar is op dit moment groot. Aviation Valley is in onze ogen een sterke locatie en de combinatie met het vliegveld MAA vormt daarbij een onderscheidend element", zegt directeur Rien Leeyen van Leeyen Vastgoed BV over de investering. 


Plaats een reactie (0)

Reageren