IKEA wil via externe webshops verkopen
10.10.2017 | Branchenieuws

IKEA wil via externe webshops verkopen

IKEA wil de dalende verkoopcijfers in zijn winkels opvangen door via externe webshops meubels te verkopen. 

Dat stelt topman Torbjörn Lööf tegenover de Financial Times. Het is de eerste keer dat IKEA producten via derden verkoopt. "De gehele waardeketen van IKEA is erop gericht om aan winkels te leveren. Dat verandert nu", aldus Lööf. "We willen uitzoeken hoe we onze identiteit ook op een extern platform kunnen behouden." De topman wil niet prijsgeven met welke e-commerce platformen IKEA gaat samenwerken. Grote partijen als Amazon en Alibaba zouden het meest voor de hand liggen. 

Ook voor de fysieke vestigingen verandert Ikea van strategie. In plaats van winkels aan de randen van grote steden, wil het meer kleinere zaken openen in binnensteden. Doel: meer bezoekers aantrekken en de verkoop in winkels stuwen. 

Online inhaalslag IKEA

De afgelopen jaren heeft IKEA een inhaalslag op het gebied van e-commerce gemaakt. Omdat klanten nog altijd trouw naar de winkel kwamen, zag de meubelgigant zich pas in 2013 genoodzaakt om online te verkopen. Begin 2015 gaf de toenmalige ceo Peter Agnjefall toe dat Ikea de online boot had gemist. De retailer verkoopt inmiddels in bijna al zijn markten online. Het afgelopen jaar werd de website van IKEA 2,3 miljard keer bezocht.  

Afbeelding: FotograFFF / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren